• Niet goed geld terug
 • Snelle levering
 • Veilig betalen
 • TOP
 • Betaalinformatie

  Wij bieden u diverse veilige betaalmogelijkheden aan. Zo kun je je bestelling betalen via creditcard, iDEAL, MisterCash of bankoverschrijving.

  Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in de vertrouwde internetbankieromgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u gewend bent.

  Mistercash is een betaalsysteem in België en is te vergelijken met het iDEAL betaalsysteem in Nederland. Het gebruik ervan is eenvoudig, snel en vooral veilig en betrouwbaar.

  Indien u kiest voor de optie ‘Bank overschrijving’ ontvangt u na het plaatsen van de bestelling een e-mail met de betaalgegevens.

 • Klantenservice

  Telefonisch Contact
  Heeft u een vraag over een product of over een bestelling die gemaakt is op onze website? WIj staan graag voor u klaar, dus neem gerust contact met ons op!

  • Tel: +31 (0)13 - 504 42 65
  • Dinsdag t/m zaterdag
  • Van 9.00 tot 17.00 uur


  Buiten deze tijden kunt u een e-mail sturen, waarop u binnen 36 uur een reactie kunt verwachten.

 • Retourinformatie

  Heeft u zich bedacht? Wij biedden u de mogelijkheid binnen 14 dagen niet gebruikte artikelen, in de onbeschadigde verpakking, te retourneren. Slechts de door ons gemaakte verzend- en administratiekosten worden bij u in rekening gebracht. Ook bij het retourneren van een bestelling welke onder de garantie voorwaarden valt, zijn de kosten voor het retourneren voor uw rekening.

Viu Manent Gran Reserva Malbec

 • Koop er 6 voor € 10,99 elk en bespaar 12%
€ 12,35

Productinformatie

Viu Manent Malbec Gran Reserve

De druiven voor deze Reserve komen van 40 tot 50 jaar oude stokken op middelmatig vruchtbare percelen langs de Andes. De vruchtjes worden met de hand geplukt en bij aankomst in de wijnmakerij ontsteeld en gekneusd. Tijdens het 'bloeden' ontsnapt een deel van het sap zodat de concentratie schilextract in de overgebleven most hoog is. Gedurende 5 dagen weekt dit mengsel van schillen, pitjes en vruchtvlees in bij een bewust laag gehouden temperatuur van 10 tot 12 graden Celsius.

Na persing kan de eerste fermentatie bij een hoge temperatuur op tank tot een goed einde komen. Als de malolactische gisting aanvangt wordt de wijn overgestoken op vat waarin het proces verder plaatsvindt.

Na 14 maanden rijping op 85% Frans en 15% Amerikaans eiken wordt de wijn gebotteld. Die is dan donkerpaars gekleurd, krachtig en geconcentreerd met stevige aroma's van bramen, zwarte bessen, pruimen, chocola, mokka, leer en teer.

Zijn ferme ronde structuur en zachte tannines maken hem - geschonken op

18° Celsius - bijzonder geschikt als begeleider van wild en gevogelte, stevig vlees met paddestoelen en blauw geaderde kazen. Nu op dronk, bij voorkeur consumeren binnen zes jaar na de oogst.

Chili, Colchagua Vallei, Viu Manent

Chili is het grote succesverhaal van de Zuid-Amerikaanse wijnbouw. Het land heeft zijn wijnbouw helemaal afgestemd op de buitenlandse markt. En dat is niet verwonderlijk, want er komen fantastische wijnen vandaan die - als die vergelijking dan toch gemaakt moet worden - kunnen wedijveren met die uit de oorspronkelijke wijnlanden.

Dat komt mede doordat Chili een ideaal klimaat kent voor wijnbouw met weinig neerslag en veel zon. Daarnaast is de bodemgesteldheid divers genoeg voor druiventeelt en liggen de wijngaarden geologisch goed geïsoleerd zodat ziekten en parasieten vrijwel geen kans zien de stokken te beschadigen.

Chili produceert hoofdzakelijk zogenaamde monocepages: wijnen van een enkel druivenras. De laatste jaren is echter sprake van een toenemende diversificatie in het aanbod en internationaal minder bekende druivenrassen als carmenère, malbec en syrah gaan een grotere Bij Viu Manent zijn ze bijzonder gelukkig met de meer dan honderd jaar oude wijngaarden naast recentere en modern ingerichte percelen. En traditionele opslagruimtes naast het allernieuwste op het gebied van rijping en vinificatie. Er wordt bij Viu Manent altijd gezocht naar het evenwicht daartussen, waarbij het karakter van de druivensoort voorop staat.

Dit zou u ook kunnen bevallen

Klantbeoordelingen(Schrijf je eigen recensie en maak kans op € 100,- shoptegoed)

Review Schrijven