• Niet goed geld terug
 • Snelle levering
 • Veilig betalen
 • TOP
 • Betaalinformatie

  Wij bieden u diverse veilige betaalmogelijkheden aan. Zo kun je je bestelling betalen via creditcard, iDEAL, MisterCash of bankoverschrijving.

  Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in de vertrouwde internetbankieromgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u gewend bent.

  Mistercash is een betaalsysteem in België en is te vergelijken met het iDEAL betaalsysteem in Nederland. Het gebruik ervan is eenvoudig, snel en vooral veilig en betrouwbaar.

  Indien u kiest voor de optie ‘Bank overschrijving’ ontvangt u na het plaatsen van de bestelling een e-mail met de betaalgegevens.

 • Klantenservice

  Telefonisch Contact
  Heeft u een vraag over een product of over een bestelling die gemaakt is op onze website? WIj staan graag voor u klaar, dus neem gerust contact met ons op!

  • Tel: +31 (0)13 - 504 42 65
  • Dinsdag t/m zaterdag
  • Van 9.00 tot 17.00 uur


  Buiten deze tijden kunt u een e-mail sturen, waarop u binnen 36 uur een reactie kunt verwachten.

 • Retourinformatie

  Heeft u zich bedacht? Wij biedden u de mogelijkheid binnen 14 dagen niet gebruikte artikelen, in de onbeschadigde verpakking, te retourneren. Slechts de door ons gemaakte verzend- en administratiekosten worden bij u in rekening gebracht. Ook bij het retourneren van een bestelling welke onder de garantie voorwaarden valt, zijn de kosten voor het retourneren voor uw rekening.

Viu Manent Secret Carmenère

 • Koop er 6 voor € 10,99 elk en bespaar 12%
€ 12,35

Productinformatie

Viu Manent | Secret Carmenère

Rode Chileen van 85% vijftien jaar oude carmenèrestokken en 15% overige variëteiten van matig vruchtbare leemgrond. Na handmatige oogst en kneuzing van de zeer rijpe druiven wordt de most gedurende 10 dagen teruggekoeld naar 10 tot 12º Celsius om extractie van fruit aromas te bevorderen. Daarna mag de temperatuur tijdens de erop volgende natuurlijke gisting oplopen tot wel 30 graden.

Twee tot viermaal daags wordt het sap en schillenmengsel omgepompt; de melkzure gisting vindt na persing plaats op vat. Bijna 90% van de wijn rijpt vervolgens zeven maanden op Frans en Amerikaans eiken waarvan iets minder dan de helft bestaat uit nieuw hout.

Na botteling is de Secret Carmenère een dieprode ondoorzichtig gekleurde wijn met rijpe rozenbottels, mokka en kruidengeur. Zwarte kersen en bittere chocolade domineren de smaak naast iets van paddenstoelen. In zijn lange afdronk neem je zachte tannines waar waarmee de vriendelijkheid van de wijn wordt onderstreept.

Voor de geduldige wijnliefhebber die stevig in z’n schoenen staat behoort drie jaar kelderrijping na botteling tot de mogelijkheid. Maar al die tijd is deze rode Chileen al perfect te combineren met roodvlees met salie of basilicum, gevogelte en romige blauwe kazen.

Chili, Colchagua Vallei, Viu Manent

Met de serie wijnen onder de verhullende titel Secret lijkt Viu Manent een markt aan te boren van nieuwsgierige wijnliefhebbers voor wie het gissen naar gebruikte druivenrassen in een wijn een uitdaging is. Secreto, zo leert de website van dit prachtige Chileense huis ons, komt van het Latijnse secretus dat vertaald, 'verborgen, dat wat niet onthuld wordt of geheim blijft' betekent. Maar ook 'het geheim van de smid' in de betekenis van het heimelijke talent, het essentiële dat iets tot een kunstvorm of kunstwerk maakt. Het is vooral dat laatste waaraan de serie Secretwijnen zijn naam ontleent. De exacte assemblage die deze wijnen tot een waar kunststukje maakt blijft namelijk voor iedereen verborgen. Of denkt u wel te weten wat er nog meer aan druiven in de wijnen zit?

Dit zou u ook kunnen bevallen

Klantbeoordelingen(Schrijf je eigen recensie en maak kans op € 100,- shoptegoed)

Review Schrijven