• Niet goed geld terug
 • Snelle levering
 • Veilig betalen
 • TOP
 • Betaalinformatie

  Wij bieden u diverse veilige betaalmogelijkheden aan. Zo kun je je bestelling betalen via creditcard, iDEAL, MisterCash of bankoverschrijving.

  Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in de vertrouwde internetbankieromgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u gewend bent.

  Mistercash is een betaalsysteem in België en is te vergelijken met het iDEAL betaalsysteem in Nederland. Het gebruik ervan is eenvoudig, snel en vooral veilig en betrouwbaar.

  Indien u kiest voor de optie ‘Bank overschrijving’ ontvangt u na het plaatsen van de bestelling een e-mail met de betaalgegevens.

 • Klantenservice

  Telefonisch Contact
  Heeft u een vraag over een product of over een bestelling die gemaakt is op onze website? WIj staan graag voor u klaar, dus neem gerust contact met ons op!

  • Tel: +31 (0)13 - 504 42 65
  • Dinsdag t/m zaterdag
  • Van 9.00 tot 17.00 uur


  Buiten deze tijden kunt u een e-mail sturen, waarop u binnen 36 uur een reactie kunt verwachten.

 • Retourinformatie

  Heeft u zich bedacht? Wij biedden u de mogelijkheid binnen 14 dagen niet gebruikte artikelen, in de onbeschadigde verpakking, te retourneren. Slechts de door ons gemaakte verzend- en administratiekosten worden bij u in rekening gebracht. Ook bij het retourneren van een bestelling welke onder de garantie voorwaarden valt, zijn de kosten voor het retourneren voor uw rekening.

Viu Manent Secret Pinot Noir

 • Koop er 6 voor € 11,35 elk en bespaar 10%
€ 12,60

Productinformatie

Viu Manent | Secret Pinot Noir

De handgeplukte druiven voor deze wijn komen van de Santa Maríawijngaard, een zes jaar geleden aangeplant perceel in de Casablanca Valley. De ranken worden laat in de zomer (maart!) ontdaan van een groot deel van hun bladeren zodat de zon de vruchtjes optiomaal kan beschijnen.

Dat levert zwoele druiven op, vol met suiker en praqchtig gerijpte tonen. Na het ontstelen van de trossen volgt een zachte kneuzing op vat en een aansluitende prefermentatie bij laag gehouden temperatuur. Dit bevordert de extractie van fruitaromas en kleur in de uiteindelijke wijn.

Na een week inweken mag de temperatuur tijdens de erop volgende natuurlijke gisting oplopen tot wel 30 graden Celsius. Twee tot viermaal daags wordt het troebele sap omgepompt. De melkzure gisting vindt plaats op Frans eiken vaatjes, net als de zeven maanden durende rijping. Bij het vullen van de flessen blijft vijftien procent van de assemblage geheim.

Het totaal is meer dan de som der delen. Hierin levert dat een structuur op om van te dromen met die volle vruchtvlezigheid waarnaar de ware wijnliefhebber zo vaak zoekt.

Barstensvol karakter en kracht. Viriel, kruidig, rond en confituredik. Verslavend formidabele materie.

Chili, Colchagua Vallei, Viu Manent

Met de serie wijnen onder de verhullende titel Secret lijkt Viu Manent een markt aan te boren van nieuwsgierige wijnliefhebbers voor wie het gissen naar gebruikte druivenrassen in een wijn een uitdaging is. Secret, zo leert de website van dit prachtige Chileense huis ons, komt van het Latijnse secretus dat vertaald, 'verborgen, dat wat niet onthuld wordt of geheim blijft' betekent. Maar ook 'het geheim van de smid' in de betekenis van het heimelijke talent, het essentiële dat iets tot een kunstvorm of kunstwerk maakt. Het is vooral dat laatste waaraan de serie Secretwijnen zijn naam ontleent. De exacte assemblage die deze wijnen tot een waar kunststukje maakt blijft namelijk voor iedereen verborgen. Of denkt u wel te weten wat er nog meer aan druiven in de wijnen zit?

Dit zou u ook kunnen bevallen

Klantbeoordelingen(Schrijf je eigen recensie en maak kans op € 100,- shoptegoed)

Review Schrijven