• Niet goed geld terug
 • Snelle levering
 • Veilig betalen
 • TOP
 • Betaalinformatie

  Wij bieden u diverse veilige betaalmogelijkheden aan. Zo kun je je bestelling betalen via creditcard, iDEAL, MisterCash of bankoverschrijving.

  Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in de vertrouwde internetbankieromgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u gewend bent.

  Mistercash is een betaalsysteem in België en is te vergelijken met het iDEAL betaalsysteem in Nederland. Het gebruik ervan is eenvoudig, snel en vooral veilig en betrouwbaar.

  Indien u kiest voor de optie ‘Bank overschrijving’ ontvangt u na het plaatsen van de bestelling een e-mail met de betaalgegevens.

 • Klantenservice

  Telefonisch Contact
  Heeft u een vraag over een product of over een bestelling die gemaakt is op onze website? WIj staan graag voor u klaar, dus neem gerust contact met ons op!

  • Tel: +31 (0)13 - 504 42 65
  • Dinsdag t/m zaterdag
  • Van 9.00 tot 17.00 uur


  Buiten deze tijden kunt u een e-mail sturen, waarop u binnen 36 uur een reactie kunt verwachten.

 • Retourinformatie

  Heeft u zich bedacht? Wij biedden u de mogelijkheid binnen 14 dagen niet gebruikte artikelen, in de onbeschadigde verpakking, te retourneren. Slechts de door ons gemaakte verzend- en administratiekosten worden bij u in rekening gebracht. Ook bij het retourneren van een bestelling welke onder de garantie voorwaarden valt, zijn de kosten voor het retourneren voor uw rekening.

Château Les Auzines by Laurent Miquel

€ 12,95

Productinformatie

Laurent Miquel Een wijnmaker met passie uit de Languedoc.

Al een aantal jaren ben ik gefascineerd door de wijnen van Laurent Miquel uit de Languedoc. De Languedoc staat vooral bekend om haar bulk en betaalbare wijnen. Vele coöperaties zorgen voor het merendeel van de wijnen die op de markt zijn. Toch is er ruimte voor wijnmakers met een visie. Laurent Miquel is er daar een absoluut voorbeeld van.

Het begon in de jaren ’70 toen vader Henri Miquel op zijn Château Cazal Viel de eerste Syrah druiven plantte. Het gaf hem al meteen de bijnaam Mr. Syrah. In 1980 verscheen de eerste wijnen van Henri Miquel op de markt. Een syrah uit de Saint-Chinian. Henri Miquel vocht voor een aparte AOC. In 1982 werd de AOC Saint-Chinian een feit. Het was een hoogtepunt. Pas in 1992 plantte de familie Miquel haar eerste Viognier druiven en ini 1995 was de eerste Viognier wijn van Miquel een feit. 14 jaar later kocht de volgende generatie Château Les Auzines in de Corbières. De afgelopen jaren slaagt Laurent Miquel erin hoge prijzen te halen  bij Internationale wijn wedstrijden.

Laurent Miquel
Wijn maken zit in mijn bloed. Als jonge man verbrede Laurent Miquel zijn horizon en studeerde aan de universteit vlakbij Parijs als engineer. Na zijn masters werkte hij in de auto-industrie in Londen, ver weg van de familie wijngaarden.
Het duurde echter niet lang of Laurent Miquel investeerde in een persoonlijk project dichter bij de natuur en zijn roots. Hij startte met zijn studie Oenologie in Montpellier. In 1996, geïnspireerd door zijn vader, maakt hij zijn eerst wijn.
Als er één ding is dat ik geleerd heb van mijn vader, is het de passie en toewijding dat nodig is om kwalitatieve wijnen te maken. Wijnen die doen verassen wanneer ze geproefd worden. Ik hoop dit nog jaren te doen verteld Laurent Miquel.
Met respect voor het land, natuur en klimaat hoop ik dit nog jaren lang voor te zetten.

De wijngaarden
Laurent Miquel bezit op dit moment 2 wijnhuizen. Cazal Viel en vrij recentelijk kocht hij ook Les Auzines in de Corbières. Cazal Viel zit al een aantal jaren in de familie. Alleen de beste druiven worden hier gebruikt voor de wijn. Bij Les Auzines maken ze fantastische Corbières wijnen en tegenwoordig ook een zeer bijzondere en unieke Albariño. Een wereldprimeur, want nog nooit iemand maakte een perfecte Albariño wijn.

Dit zou u ook kunnen bevallen

Klantbeoordelingen(Schrijf je eigen recensie en maak kans op € 100,- shoptegoed)

Review Schrijven