• Niet goed geld terug
 • Snelle levering
 • Veilig betalen
 • TOP
 • Betaalinformatie

  Wij bieden u diverse veilige betaalmogelijkheden aan. Zo kun je je bestelling betalen via creditcard, iDEAL, MisterCash of bankoverschrijving.

  Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in de vertrouwde internetbankieromgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u gewend bent.

  Mistercash is een betaalsysteem in België en is te vergelijken met het iDEAL betaalsysteem in Nederland. Het gebruik ervan is eenvoudig, snel en vooral veilig en betrouwbaar.

  Indien u kiest voor de optie ‘Bank overschrijving’ ontvangt u na het plaatsen van de bestelling een e-mail met de betaalgegevens.

 • Klantenservice

  Telefonisch Contact
  Heeft u een vraag over een product of over een bestelling die gemaakt is op onze website? WIj staan graag voor u klaar, dus neem gerust contact met ons op!

  • Tel: +31 (0)13 - 504 42 65
  • Dinsdag t/m zaterdag
  • Van 9.00 tot 17.00 uur


  Buiten deze tijden kunt u een e-mail sturen, waarop u binnen 36 uur een reactie kunt verwachten.

 • Retourinformatie

  Heeft u zich bedacht? Wij biedden u de mogelijkheid binnen 14 dagen niet gebruikte artikelen, in de onbeschadigde verpakking, te retourneren. Slechts de door ons gemaakte verzend- en administratiekosten worden bij u in rekening gebracht. Ook bij het retourneren van een bestelling welke onder de garantie voorwaarden valt, zijn de kosten voor het retourneren voor uw rekening.

Gaja Sperss DOC Langhe 2010

€ 223,40

Productinformatie

ONLY 6 BTL IN OWC

 

In 1988 ging een lang gekoesterde wens van Angelo Gaja in vervulling met de aankoop van een meer dan twintig hectaren groot eigendom in het dorp Serralunga. Tot 1961 presenteerde zijn vader wel degelijk Barolo, echter niet van eigen wijngaarden. In dat jaar besloot de familie Gaja alleen nog maar op het eigen domein geproduceerde wijnen te maken. Angelo bleef echter hopen op de kans een top-wijngaard in het Barolo-gebied te verwerven. Deze kwam uiteindelijk in 1988. Tot die tijd was Barolo voor hem pure nostalgie. De naam van het beste deel van de wijngaard, totaal 12 hectaren gaf hij daarom de naam "Sperss", in plaatselijk dialect het begrip voor "nostalgie". Vanaf de oogst 1996 wordt deze wijn onder de D.O.C. Langhe gedeclareerd. Dat de D.O.C.G. Barolo verlaten is was een bewuste keuze. Een bijzondere keuze bovendien, want de "declassering" naar een herkomstbenaming met minder strenge eisen voor je beste wijnen ligt niet voor de hand. Tenzij de wijnmaker de herkomstbenaming als een te strak jasje ervaart en ervan overtuigd is dat hij alleen buiten de voor de herkomstbenaming gestelde regels de kwaliteit kan verbeteren. Hiervan is echter geen sprake. Om deze gedachtegang te begrijpen dienen wij deze voor ons min of meer vertrouwde argumentatie dan ook volledig te vergeten. We dienen ons te verplaatsen in de schoenen van Angelo Gaja. Bekijken we het gehele assortiment wijnen, dan onderscheiden we twee typen wijnen van Gaja. In de eerste plaats de wijnen afkomstig uit meerdere wijngaarden. De assemblage resulteert in een harmonieuze wijn die de karakteristieken van zijn herkomst optimaal weerspiegelt. Indien echter de expressie van een enkele wijngaard individueel wordt gezocht wordt de wijn onvermengd gepresenteerd. Deze wijnen dragen dan ook de naam van de wijngaard. Uit de wijngaarden binnen de grenzen van Barolo zijn dat de Sperrs en Conteisa. Uit die van Barbaresco de wijngaarden Costa Russi, Sorì Tildìn en Sori San Lorenzo.

Dit zou u ook kunnen bevallen

Klantbeoordelingen(Schrijf je eigen recensie en maak kans op € 100,- shoptegoed)

Review Schrijven